Semih Işıkver'den Yoğun Mesai
Vatandaşları Mağdur eden TOKİ Konutlarında site yönetimleri tarafından belirlenen oranlarla aidatlara yapılan yüksek ve keyfi zamların önüne geçmek amacıyla hazırlanan kanuni düzenleme, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in yoğun çalışmalarıyla Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda görüşüldü.
Vatandaşlardan gelen şikyetleri yakından takip eden ve sahadan kopmadan süreci Meclis gündemine taşıyan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, TOKİ konutlarında yaşanan aidat sorununa kalıcı çözüm getirilmesi konusunda uzun zamandır yoğun bir mesai harcıyordu.TOKİ Konutlarında site yönetimleri tarafından belirlenen oranlarla aidatlara yapılan yüksek ve keyfi zamlar, vatandaşları uzun süredir mağdur ediyordu. Bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması amacıyla hazırlanan kanuni düzenleme, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in yoğun çalışmalarıyla Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda görüşüldü.
KEYFİ AİDAT DÖNEMİ SONA ERİYOR
634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikle birlikte;
Site yöneticilerinin keyfi şekilde aidat ve avans belirlemesinin önüne geçilecek,
Aidat artırma yetkisi kat malikleri kuruluna verilecek,
Vatandaş iradesini esas alan şeffaf ve denetlenebilir bir sistem hayata geçirilecek.
Mevcut uygulamada site yöneticilerinin avans adı altında sınırsız yetkiye sahip olması, kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratırken, bu düzenleme ile söz konusu mağduriyetlerin tamamen giderilmesi hedefleniyor.
DEPREM KENTİ ELAZIĞ İÇİN AYRI HASSASİYET
Üç büyük deprem yaşayan Elazığ'da, ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşların bir de fahiş aidat artışlarıyla karşı karşıya kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Milletvekili Işıkver, düzenlemenin vatandaş lehine şekillenmesi için komisyonda titizlikle çalıştı.
Işıkver konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:
'TOKİ Konutlarında mevcut site yönetimleri tarafından yapılan yüksek aidat artışları nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik hazırlanan bu kanuni düzenlemeyi komisyonda görüştük. 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikle yöneticilerin keyfi aidat belirlemeleri önlenecek, aidat artırma yetkisi kat malikleri kuruluna verilecektir. Üç büyük deprem yaşayan şehrimiz Elazığ'da hemşehrilerimizi huzursuz eden bu uygulamanın vatandaşlarımız lehine düzenlenmesini öngören bu kanun teklifinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.'
YASALAŞIRSA TOKİ SAKİNLERİ RAHAT NEFES ALACAK
Kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte;
Site yönetimleri tek taraflı zam yapamayacak,
Aidat artışları ortak akıl ve kurul kararıyla belirlenecek,
TOKİ sakinleri için adil, güvenli ve hakkaniyetli bir dönem başlayacak.
Vatandaşların uzun süredir beklediği bu adım, özellikle TOKİ konutlarında yaşayan binlerce aile tarafından 'müjde' olarak değerlendiriliyor.