Tuz Bile Alamamışlar
Sivas Belediyesi Karla Mücadelede 13 Bin tuz Kullanırken, Elazığ Belediyesi'nin Bin Ton Tuz aldığı öğrenildi.
Karla mücadelede belediyelerin performansı tartışma konusu olmaya devam ederken, belediyelerin karla mücadelede kullandığı malzeme miktarlarına ilişkin açıklanan rakamlar dikkat çekiyor.
SİVAS BELEDİYESİ ON ÜÇ BİN TON
Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı yürütülen çalışmalarda tam 13 bin ton tuz kullanıldığını duyurdu. Açıklama, Sivas'ta karla mücadele için ciddi bir hazırlık yapıldığını gözler önüne serdi.
ELAZIĞ BELEDİYESİ BİN TON
Elazığ cephesinde ise tablo oldukça farklı. Elazığ Belediyesi'nin, 2025/1567209 ihale kayıt numarasıyla 28.10.2025 tarihinde gerçekleştirdiği ve merkez mahallelerde kış şartlarıyla mücadeleyi kapsayan hizmet alımı ihalesinde sadece Bin ton saf tuz alındığı ortaya çıktı. 32,679,360.00 TL bedelle sözleşme imzalanan aynı ihale kapsamında ayrıca 150 ton solüsyon temin edildiği belirlendi.
Ortaya çıkan bu rakamlar, Elazığ'da karla mücadele çalışmalarının başarısız olmasının en önemli nedenlerinden biri olarak gösterildi.Vatandaşların günlerce buzlanan yollara ve temizlenmeyen sokaklara tepki gösterdiği bir ortamda, kullanılan malzeme miktarındaki bu büyük fark kamuoyunda 'Neden yeterli hazırlık yapılmamış?' sorusunu yeniden gündeme taşıdı.
RAKAMLAR KONUŞUYOR
Bir belediye karla mücadelede 13 bin ton tuz kullanırken, Elazığ Belediyesi'nin Bin tonla kışı karşılamaya hazırlanması , karla mücadeledeki başarısızlığın nedenlerinden biri olarak değerlendiriliyor.