Elazığ'da Uluslararası Katılımlı Tütün Kontrolü Kongresi Düzenlenecek

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği tarafından, Elazığ'da 'Uluslararası Katılımlı Ulusal Tütün Kontrolü Kongresi' düzenlenecek.

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği tarafından, Elazığ’da “Uluslararası Katılımlı Ulusal Tütün Kontrolü Kongresi” düzenlenecek. Elazığ Valiliği ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek kongre, 3–7 Haziran tarihleri arasında Akgün Otel’de yapılacak.

1993 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği, tütün kontrolü alanında yürüttüğü bilimsel çalışmalar, savunuculuk faaliyetleri ve politika geliştirme girişimlerini bu önemli organizasyonla yeni bir aşamaya taşımayı hedefliyor.

Kongrede; tütün ve tütün ürünleriyle mücadelede mevcut durum bilimsel veriler ışığında değerlendirilecek, ulusal ve uluslararası deneyimler paylaşılacak, kanıta dayalı politika ve eylem önerileri ele alınacak. Alanında uzman akademisyenler, sağlık profesyonelleri, araştırmacılar ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, Türkiye’nin tütünsüz ve nikotinsiz geleceğine yönelik stratejiler de masaya yatırılacak.

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof.Dr. Yasemin Açık yaptığı açıklamada, tütün kontrolüne yönelik yeni yasal düzenlemelerin gündemde olduğu bir dönemde düzenlenecek kongrenin büyük önem taşıdığını belirterek, bilim insanlarını ve genç araştırmacıları kongreye davet etti.

Kongre, 3–7 Haziran tarihleri arasında Elazığ Akgün Otel’de gerçekleştirilecek.