SON YÜZYILIN EN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞADIK…
Elazığ TSO Başkanı Arslan mesajında; “Merkez üssü Sivrice İlçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem, son yüz yıl içerisinde Elazığ halkının yaşadığı en büyük afetlerden biri olmuştur. 41 hemşerimizin hayatını kaybettiği, 1607 vatandaşımızın ise yaralandığı üzücü deprem felaketinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen acısını hala ilk günkü gibi hissetmekteyiz. Depremin ardından devlet millet kenetlenmesi ve tüm STK’ların ve kurumlarımızın gayretleri ile depremin yaralarının sarılması için çok yoğun gayretler gösterilmiştir” dedi.
ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI KRİZİ BAŞARIYLA YÖNETMİŞTİR
Başkan Arslan, depremin yaşandığı ilk saat içerisinde Odanın tüm yönetim organları ve profesyonelleriyle çok yönlü olarak aksiyon aldığını belirterek, “Odamız depremin hemen ardından bir saat içerisinde Oda da biraraya gelerek tüm imkanları ve yönetim organları ile harekete geçmiştir. Sürecin başarıyla yönetilmesi ve başta iş dünyası olmak üzere tüm halkın ihtiyaç, talep ve beklentilerinin karşılanması ve şehrin yeniden ayağa kalkması için aksiyoner bir tavır alarak tüm süreçlerin başarıyla yönetilmesi için hiçbir alanı ihmal etmeden süreçler bugüne kadar yönetilmiştir. Bu süreç içerisinde ana başlıklar itibarı ile Odamız tarafından yapılan çalışmalar şunlardır:
- Elazığ TSO bünyesinde Kriz Masaları kuruldu.
- Elazığ TSO Hizmet Binası 7/24 açık tutularak depremzedelere barınma, sıcak çorba ve diğer ihtiyaçları için destek sağlandı.
- Deprem sonrası 48 saat boyunca sahada olan çalışanlara ve depremzedelere yönelik sıcak çorba, battaniye ve acil ihtiyaç yardımı sağlandı.
- TOBB ile yapılan görüşmeler sonrasında Türkiye genelindeki 365 Oda - Borsanın acil yardım süreci başlatıldı.
- Ulusal ve yerel yardım kuruluşlarının yönetim merkezi Elazığ TSO’ da konuşlandırılarak sevk ve idare edildi.
- AFAD işbirliğinde Elazığ TSO Hizmet binası ve OSB’de 4 ayrı noktada depolar oluşturularak gelen yardım malzemeleri cinsine göre bu depolarda istif edildi.
- AFAD ile birlikte hem merkez hem ilçelerdeki tüm yardım ve dağıtım sürecine personel ve ekipman desteği sağlanarak aktif rol alındı.
- STK’larla müştereklik sağlanarak Elazığ iş dünyası ve şehrin deprem sonrası yeniden ayağa kalkabilmesi için ‘Deprem Beklenti Raporu’ hazırlanarak devletin zirvesi, bakanlıklar ve ilgili kurumlara gönderildi.
- Yerel ve Ulusal Medya sürekli bilgilendirilerek, deprem sürecinde Elazığ gündemde tutuldu. Bu süreçte özellikle sosyal medya da etkin şekilde kullanılarak Ülke genelinde ilginin Elazığ’a çekilmesine gayret gösterildi. Ancak COVİD-19 süreci tüm bu yoğun girişimleri maalesef perdelemiştir.