Mektepli Olmak Bi Başka
Hakimiyet Haber Genel Yayın Yönetmeni Ömer Enes Yılar'ın makalesi MEB yayınlarında kaynak oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Dijital Medyada Habercilik' adlı ders materyalinde kaynak olarak gösterildi. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı bu yayın, Türkiye genelindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde gazetecilik alanında ders kitabı olarak kullanılıyor.
Bakanlık tarafından yayımlanan materyalin kaynakça bölümünde, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nde yayımlanan “Türkiye’de Gazeteciliğin Dijital Dönüşümü: Ensonhaber, Hürriyet ve Medyascope Haber Siteleri Örnekleri” başlıklı akademik çalışmada “Yılar, Ömer Enes” ismi yer alıyor.
Bu gelişmeyle birlikte Yılar’ın akademik makalesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmî bir ders materyalinde kaynak olarak gösterilen bilimsel çalışmalar arasına girmiş oldu.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ömer Enes Yılar, “Kaleme aldığımız bu çalışmanın bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaynak olarak gösterilmesi, hem şahsım hem de Elazığ için anlamlı bir durum. Bu gelişme, yerel ölçekte üretilen çalışmaların ulusal düzeyde de karşılık bulabileceğini gösteriyor.” ifadelerini kullandı.
Sonsöz ailesi olarak Elazığ basının Mektepli diye tabir edilen isimlerinden biri olan Ömer Enes Yılar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.