Mevzu Kentsel Dönüşüm

Elazığ Milletvekilleri Mahmut Rıdvan Nazırlı ve Semih Işıkver, şehrin 19 mahallesinin dönüştürülmesi amacıyla yoğun bir çaba sarf ederken, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın çözüm bir tarafa, konuya ilişkin herhangi bir girişim ya da açıklama da bulunmaması kamuoyunda büyük tepki topluyor.

Mevzu Kentsel Dönüşüm

Tamamen viraneye dönen şehrin merkezdeki 19 mahallesi, 2020 depreminden bu yana eski günlerine dönmeyi beklerken, konunun ana muhatabı olan Elazığ Belediyesi bu mahallelerde bugüne kadar somut bir çalışma yapamadı. Elazığ Milletvekilleri Semih Işıkver ve Mahmut Rıdvan Nazırlı ise bu 19 mahallenin çirkin görüntüsünden kurtulması için yoğun çaba gösteriyor.

Nazırlı Emlak Konut Sürecini Başlattı

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, geçtiğimiz aylarda ilimize davet ettiği Emlak Konut yetkilileriyle birkaç farklı alternatif üzerinde çalıştıklarını açıklamış ve konuya destek talep etmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan randevu istediklerini duyurmuştu. Nazırlı, geçtiğimiz gün Elazığ’a gelen TOKİ Başkanı Levent Sungur ile de konuyu görüşerek destek sözü aldıklarını ifade etti.

Işıkver Gündemden Düşürmüyor

Milletvekili seçildiği günden bu yana şehrin 19 mahallesinin dönüştürülmesi konusunu sürekli gündemde tutan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, dün TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Deprem sonrası şehir merkezinde yer alan 19 mahallede, yıkılıp yeniden yapılamayan çok sayıda bina nedeniyle metruk bir görünüm oluştuğunu ifade eden Işıkver,
“Vatandaşlarımızın kendi imkânlarıyla bu dönüşümü gerçekleştirmesine imkân yoktur. Dolayısıyla söz konusu ailelerimizin yeniden ihyası için bakanlıklarımızın doğrudan müdahil olacağı güçlü ve kapsayıcı bir destek mekanizmasına ihtiyacımız vardır.” dedi.

Belediye Sus Pus

Elazığ Milletvekilleri Mahmut Rıdvan Nazırlı ve Semih Işıkver merkez mahallelerde kentsel dönüşüm için büyük bir gayret gösterirken, kentsel dönüşümden sorumlu olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise hiçbir çalışmanın içinde yer almıyor.

Kentsel dönüşümde kullanılmak üzere bakanlıktan çok büyük arsalar alan ve bu arsaların gelirini kentsel dönüşüm yerine başka alanlarda kullanan Elazığ Belediyesi, şehrin merkezindeki bu yıkık ve terk edilmiş görüntü karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor.