Kıymetli okuyucularım bu hafta yaklaşan LGS ve YKS sınavlarında öğrecilerimizin kalan günlerini nasıl değerlendirmeleri gerektiğininden
ve değişen sınav sorularında ÖSYM dili,tekniği ve mantığını çözümleyip başarılı olma tekniklerini sorulara uygulamayı nasıl yapmalı gerektiğinden bahsedeceğiz.
Yaklaşan LGS ve YKS Sınavlarına kalan zamanda öğrencilerin Konu tekrarı yapmaları çok önemlidir.Öğrenciler bu tekrarlarında
1-Tanım
2-Formül
3-Temel ilke ve Özellik
4-Günlük yaşamla uygulamaları, örnekleme ve çıkarımda bulunmalı
2015 yılından bugüne kadar yapılan LGS -TYT-AYT sınavlarını incelediğimde;
ÖSYM'nin öğrencilerde temel bilgiyi sorguladığını yani bir konuyu anlatırken vurgulanması gereken tanım içerisinde geçen temel ilke ve özeliklerine dayalı sorular olduğunu gördüm.
Ülkemizde bugüne kadar üniversite hazırlık tanım ve temel bilgi neredeyse gereksiz görünüp gözardı edilerek çalışmalar yapılıyordu.
Genellikle öğrencilere günlük birkaç konudan sorular ile ödevlendirilerek soru çözümü şeklinde başarılı olabilecekleri inandırılıyordu.
Bu soruların da büyük bir bölümü bir uygulama sorusu, bir formüldeki değişkenlerle oynayarak ezbere yönelik sorulardan oluşmaktaydı .
Yeni LGS ve YKS Sınavları ise bu sorulardan çok farklı hazırlandığından öğrenciler neredeyse sınavın kolaylığını veya zorluğunu dahi anlayamıyor.
Öğrencilerin her dersten birçok soru bankası bitirmesi yerine konuyu ayrıntılı öğrenmesine teşvik etmek,tartışmak daha anlamlı olacaktır.
Daha da üzücü olan öğrenciler sınava değil soru bankalarına Hazırlanıyor.
Bu şekilde çalışma ise maalesef sınav başarısızlığa yol açmaktadır.