Mehmet Şağbanşua

Elbette seviniyoruz

Mehmet Şağbanşua

Aylar önce haber yaptık.

“Malatya kadar olamadık” dedik.

2020 Elazığ depremi sonrasında, Elazığ için gece gündüz çalışan ve halkın gönlünde taht kuran Bakan Kurum’a bir vefa gösterin dedik.

Dinleyen olmadı.

Bakan Kurum’un çimento fabrikasının taşınması için gösterdiği çabayı görünce bir kez daha uyardık.

“Bizimkisi guru guruya gadanalam” dedik.

“Elazığlılar, Bakan Kurum’a bu şehrin bir vefa borcu olduğunu ve bugüne kadar geciktirilen bu borcun, çimento fabrikası meselesi gündemdeyken acilen yerine getirilmesini yetkililerden bekliyor” dedik.

Çok şükür, sonunda bizi görmemek için güneş gözlüğü, bizi duymamak için kulaklık takanlar gözlük ve kulaklıklarını çıkarttılar.

Bizim bu şehrin yararından başka bir şeyin peşinde olmadığımızı en nihayetinde anladılar.

Ve Bakan Kurum’a Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi kararı aldılar.

E, fena mı oldu yani?

———— ———

Elazığ siyasetinde Işıkver ve Nazırlı farkı gün geçtikçe daha da ortaya çıkıyor.

İki vekilin farklı siyasi tarzlarının, bu şehrin siyasetine ve şehre büyük bir ivme kazandırdığına hep birlikte şahit oluyoruz.

Hele hele bu iki vekil arasındaki sıcak dostluk bağları “Tü tü maşallah” dedirten cinsten.

Semih Işıkver, geçtiğimiz günlerde yapılan Gastronomi Festivali açılışında Milletvekili Nazırlı’ya gastronomi konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etmişti.

Mahmut Rıdvan Nazırlı da Işıkver’in çimento fabrikası konusundaki üstün gayreti için Işıkver’e teşekkür etti ve “Ayakta alkışlıyorum” dedi.

İki vekilin çalışma ve gayretlerinin bu şehre çok şeyler kazandırdığını güneş gözlüğü ile de görebiliyoruz.

Bizler de iki vekili bu mücadeleleri için tebrik ediyor ve “Rabbim sizleri grip illetinden uzak tutsun, hapşırtmasın” diyoruz.

--------------------------

“Elazığ vefa şehridir” deyip duruyoruz.

Ama birkaç gün öncesine kadar kimseye de vefa falan gösterdiğimiz yoktu.

Sağ olsun, Belediye Başkanımız bu kez beni oldukça şaşırttı.

Duayen gazeteci Arif Çakmak’ın isminin yaşatılması için önerge verdi.

Elazığ Belediye Meclisi, Arif Çakmak isminin bir cadde veya bulvarda yaşatılması teklifini oy birliği ile kabul etti.

Bu karar elbette bizleri oldukça sevindirdi.

Ben şahsen hiç kimsenin isminin cadde, sokak veya bulvarlara verilmesi taraftarı değilim.

Hele hele köprülere verilmesini hiç ama hiç tasvip etmiyorum.

O sebeple, Arif Çakmak isminin restorasyonu devam eden eski Öğretmenevi binasında yaşatılmasını teklif ettim.

Bu sadece bir teklif.

Beğenilir, beğenilmez, kabul görür görmez onu bilmem.

Sonuçta kendim için bir şey istemiyorum…

——- ———-

Emlak Konut Elazığ’a geliyor.

Milletvekili Nazırlı, geçtiğimiz aylarda Vali Hatipoğlu ile birlikte Emlak Konut Genel Müdürü’nü ziyaret etmişti.

Bu görüşmede, Emlak Konut’un yapı tecrübesi ve projeleri çerçevesinde Elazığ’a nasıl katkı sağlanabileceği konusu ele alınmış ve “Yakın zamanda kendilerini daha detaylı çalışmak üzere Elazığ’da misafir edeceğiz” açıklaması yapılmıştı.

Emlak Konut Genel Müdür Yardımcıları dün Elazığ’daydı.

Çeşitli toplantılarda Elazığ’ın özellikle kentsel dönüşüm konusu masaya yatırıldı.

Milletvekili Nazırlı’nın “Kentsel dönüşümde güzel haberler vereceğiz inşallah” açıklaması, Elazığ için müjdeli haberler ve hayırlı başlangıçlar yapılacağının müjdesini verir nitelikteydi.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Yazarın Diğer Yazıları