792 günde yapamadı!

Şerifoğulları 792 gündür yapamadığı Halk Ekmek Projesinini yeni projeleri arasında açıkladı.

792 günde yapamadı!

Halk Ekmek Fabrikası projesi için 792 gündür hiçbir adım atmayan Şerifoğulları'nın 3 ay gibi uzun bir süre hazırlık yaptıklarını belirterek 'Biz projelerimizi A4 kağıdına çizip anlatmıyoruz 3 aydır bu projeler için hazırlanıyoruz' dediği Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu projeleri arasında yer vermesi gözden kaçmadı.

MHP meclis üyelerinin teklifi ile gündeme gelen ve Elazığ Belediye Meclisinin 3 Ocak 2022 tarihli oturumunda karar verilen Halk Ekmek Fabrikasının kuruluşunu aradan geçen 792 günde gerçekleştiremeyen Şerifoğulları’nın  bu projeye yeni dönem projeleri arasında yer vermesi oldukça manidar bulundu.


 Türkiye'nin, 78 bin metrekare toplam alana sahip en büyük ekmek fabrikasını 14 ay gibi bir sürede tamamlayıp hizmete açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aksine Şerifoğulları meclis kararının üzerinden geçen 26 ay sürecinde Halk Ekmek Fabrikası için tek bir çivi dahi çakamadı.


Şerifoğulları’nın bu projesini değerlendiren siyasi çevreler halk ekmek projesi yeni yüzyılda Elazığ’ın vizyonunu ortaya koyan en güzel ikinci  proje olduğunu ifade ettiler.


Türkiye’de birçok belediye yarım asırdır halk ekmek fabrikaları ile halka ucuz ekmek hizmeti verirken, Şerifoğulları’nın bunu Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu projesi olarak sunması "Bırakın 50 yıl geriden gelmelerini yapıp yapamayacakları bile belli değil"şeklinde yorumlandı.