Madencilik Sektörünün Sorunları Elazığ'da Konuşuldu

Elazığ'da Doğal Taş Ve Madencilik Sektörü Üzerine Panel Düzenlendi

Madencilik Sektörünün Sorunları Elazığ'da Konuşuldu

Doğaltaş ve Madencilik Sektörü Toplantısı EMMAD (Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği) ev sahipliğinde Elazığ'da gerçekleştirildi.

Madencilik Sektörünün Sorunları Elazığ'da Konuşuldu

TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek, TOBB Madencilik Sektörü Meclis Başkanı İbrahim Halil Kırşan,Yurt Madenciler Vakfı Başkanı Ali Emiroğlu ,Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Dumanlı'nın yanı sıra   madencilik sektörünün yönetici ve temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda madencilik sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. 

Programın açılışında konuşan TÜMMER Yönetim Kurulu Üyesi ve EMMAD (Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği)  Başkanı Ali Seyran, Elazığ’ın Bakır ve maden alanında kadim bir şehir olduğunu ifade etti.

Elazığ’ın Türkiye’de maden zengini bir şehir olduğunu ifade eden TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Şimşek, doğal taş sektöründe daralmaya gidildiğini Türkiye’de kaliteli bir üretimle doğal taşın tüm dünyaya satılması gerektiğini vurguladı.

Madencilik Sektörünün Sorunları Elazığ'da KonuşulduArdından Maden, Orman, çevre Mevzuatı konulu panele geçildi.

Panelin moderatörlüğünü TOBB, Madencilik Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan yaparken, panelistler, MAPEG Genel Müdür Yardımcısı Fatih Dumanlı, OGM, İzin ve irtifak Daire Başkanı Ahmet Köle, ÇED Genel Müdürlüğü, Endüstiriyel Yatırımlar ÇED Daire Başkanı Fatih Selimoğlu, Türkiye Madenciler Derneği YK Başkanı Maden Platformu Sözcüsü Mehmet Yılmaz ve Diyarbakır Mermerciler ve Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Çağdaş oldu.