MEDYA PATRONUNUN İNANILMAZ ŞARTI

Yerel seçimler yaklaşırken bir medya kuruluşu patronunun siyasi parti adaylarına yaptığı teklif basın tarihine bir ilk olarak geçti.

MEDYA PATRONUNUN İNANILMAZ ŞARTI

Her seçim dönemi öncesi siyasi partilerin medya kuruluşları ile yaptıkları seçim kampanyası anlaşmaları 2024 yerel seçimleri öncesi farklı bir boyut kazandı.

İlimizin saygın medya kuruluşlarından (yerel televizyon) birinin siyasi parti adaylarına "mevcut belediye başkanı hakkında herhangi bir şekilde konuşmamak üzere" tüm mecralarını ücretsiz açmayı teklif ettiği öğrenildi. Teklifi kabul etmeyenlere ise yayınlarında yer verilmeyeceği yani halk deyimiyle televizyona çıkarmayacakları dile getirildi.

Mevcut Belediye Başkanına yakınlığı ile bilinen medya patronunun böyle bir teklifte bulunması duyanları hayrete düşürdü.

Elazığ’da uzun bir süredir tartışılan medya-siyaset ilişkisinin bu kadar ileri seviye gitmesi ve mevcut belediye başkanı hakkında konuşmamak üzere adaylara yer verileceğinin dile getirilmesi yerel seçim sürecinin en çok tartışılan konularından biri olacak.

Halkın bilgi alma hakkının bir takım koşullara bağlanmasının seçmende nasıl bir etki oluşturacağı ise 31 Mart akşamı sandıkta ortaya çıkacak.

Yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarının bu şartlı  teklifi kabul edip etmediği ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.