Şerifoğulları Ayırt Edilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yerel seçimlerin ardından başlayan personellere mobbing yapılmaması konusunda belediye yönetimlerini uyardı.

Şerifoğulları Ayırt Edilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yerel seçimlerin ardından başlayan personellere mobbing yapılmaması konusunda belediye yönetimlerini uyardı. Bakan Işıkkan’ın bu açıklamasının ardından Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın personele uyguladığı mobbing  karşısında nasıl bir tasarrufta bulunacağı merakla bekleniyor.
Türk-İş ve Hak-İş olmak üzere işçi örgütlerine ziyarette bulunan Bakan Işıkhan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin geride kaldığına işaret ederek, Bakanlık olarak Türkiye'yi kalkındırma ve istihdamın geliştirilmesine yönelik her türlü projede tüm yerel yöneticilerin yanlarında duracaklarını söyledi.

İŞTEN ÇIKARMA ENDİŞESİ VAR

Bakan Işıkhan, "Ancak yeni belediye başkanlarının göreve gelmesiyle birlikte, belediye çalışanlarının işlerinden çıkarılması ve mobbing endişesi birçok insanı tedirgin etmektedir. Belediye başkanlarının bu tür davranışları, çalışanların kazanılmış hak ve özgürlüklerinin kaybı anlamına gelecektir" dedi. Işıkhan "Sadece adalet ve sosyal sorumluluk açısından değil, aynı zamanda şehrin sürekliliği ve hizmet kalitesi açısından da bu hususla alakalı uyarımı yapmak istiyorum. Ayırt etmeksizin tüm belediyelere sesleniyorum, bizler işçilerimizin ve memurlarımızın haklarının yakın takipçisi olacağız. Sizler de çalışanların haklarını göz önünde bulundurarak ve istihdama yönelik adil politikalar izleyerek çalışma hayatımızın niteliğini hep birlikte geliştirelim" diye konuştu.

ŞERİFOĞULLARI AYIRT EDİLECEK Mİ?

"Ayırt etmeksizin tüm belediyelere sesleniyorum, bizler işçilerimizin ve memurlarımızın haklarının yakın takipçisi olacağız."şeklinde konuşan Bakan Işıkhan'ın 110 personeline mobbing uyguladığı iddia edilen AK Partili Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları hakkında ne gibi bir tasarrufta bulunacağı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.