Vatandaşın Mülküne Vatandaştan Habersiz Proje Yapmış

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın açıkladığı projelerden biri olan Arpacı Un Fabrikası projesinin mülk sahibinin izni ve rızası olmadan hazırlandığı öğrenildi.

Vatandaşın Mülküne Vatandaştan Habersiz Proje Yapmış

'Biz projelerimizi A4 kağıdına çizip anlatmıyoruz 3 aydır bu projeler için hazırlanıyoruz' diyen Şerifoğulları’nın açıkladığı projeleri arasında yer alan Arpacı Un Fabrikası restorasyon projesinden mülk sahibinin haberi olmadığı öğrenildi.

Mülkiyeti Elazığlı tanınan bir isme ait olan ve tarihi eser statüsünde olduğu için herhangi bir işlem yapılamayan Arpacı un fabrikası olarak bilinen eski kilise binasını restore ederek sergi ve eğitim alanlarıyla hizmete sunacağız diyen Şerifoğulları ve uzman proje ekibinin mülk sahibini arama zahmetine bile katlanmadıkları öğrenildi.

Vatandaşın Mülküne Vatandaşın Haberi Olmadan Proje Yapmış

Elazığ’ın gelecek vizyonunun vatandaşın mülküne vatandaşdan habersiz proje ile ortaya konulması oldukça manidar bulunurken, projeyi hazırlayanların da ufkunu ortaya koymuş oldu.

Bu durumda Şerifoğulları ve ekibi ya bu alanın kime ait olduğunu bilmiyorlar ya da proje sayısını artırmak için gelişigüzel proje hazırlıyorlar şeklinde yorumlandı.

Elazığ’da saygın bir hukukçunun sahibi olduğu bu alanda düzenleme yapılabilmesi için alanın ya satın alınması ya da sahibinin iznin alınması gerekiyor.

Elazığ İl Kültür Müdürü Ahmet Demirbağ daha önce bu alanla ilgili olarak, “Kilise alanı; şahısın, şahısların veya ailenin mülkü olduğu için resmi olarak, kanunen kimse müdahale edemiyor.” açıklamasında bulunmuştu.